2009. január 12., hétfő

Dobj le néhány kilót pár nap alatt!

Mi a léböjt?


A léböjt az =

  • belső tisztálkodás
  • néhány kiló elvesztése
  • regenerálódás
  • testi lelki felüdülés
  • kikapcsolódás stb.

A stb. az egyenlő egy olyan élményhalmazzal, amit csak egy léböjt alkalmával tapasztalhat meg az ember. Mivel különbözőek vagyunk, nem lehet általánosságokban írni erről, hanem meg kell tapasztalni. Ha a kívánságlistádon szerepel az, hogy nagyon jól kezdődjön az éved, akkor nem hagyhatod ki a böjtöt!

Egy baráti társaság néhány éve úgy döntött, hogy közösen elmennek egy 6 napos léböjttáborba. Úgy is lett. Kibírták!

A legközelebbi alkalmat már alig várták, mert már tudták, hogy mi vár rájuk. Újra összejöttek és végigcsinálták ismét. Időközben csatlakoztak hozzájuk mások is.Így megy ez azóta is.

Viszont az időpontokkal mindig baj volt! Nehezen lehetett összehangolni úgy, hogy a 12-18 fős csapat egy időben végre összejöhessen. Valamilyen oknál fogva ott akar lenni mindenki ( nem tudni miért).

Az egy dolog, hogy van rendes léböjttábor vezetőjük, tibeti masszőr, thai masszőr,gyógy-masszőr közöttük. Van nekik ilyen jádeköves masszírozó ágyuk is meg stb. Van egy fix, akármikor kibérelhető helyük is, ahová csak ágynemű huzatot kell vinni és nagyon kultúrált (padlófűtés, 2-3 ágyas szobák ) szép helyen van, Bükfürdő mellett. Hozzáteszem, hogy ez a pancsolás is csábító lehet nekik. Az is közrejátszhat, hogy szeretik egymás társaságát. Vagy csak azért, mert otthon egyedül nem tudsz böjtölni.


Otthon, van a család és az a fránya hűtőszekrény.

A hűtőszekrény az nagy mágus. Teljesen ő az úr a háznál. Ha nem nyitod ki az ajtaját naponta többször is, lelkifurdalást, stresszt és erős éhséget okoz! A böjttáborban is van hűtő, de annak nagyon kicsi az egója, mert csak ásványvizet tartalmaz és azt is csak melegebb napokon. A másik amiért hátrányos hejzetben van a szerkezet: ott, teázás folyik reggeltől estig.


A böjt, az nem éhezés hanem tisztulás.

Erre rájött mindenki. Az éhségérzet az elmúlik és nagyokat lehet aludni úgy, üres gyomorral is, hogy egyáltalán nem gondolsz a szódabikarbónára mert bevacsoráztál. El sem tudod képzelni mennyire finom tud lenni pár nap kihagyás után egy fél deci paradicsomlé!

A csapat arra is rájött, hogy lehet üres gyomorral tornázni, jógázni és gyalogtúrázni is! Ez már
aztán nagy felfedezés. Sőt, lehet délutánonként sziesztázni és estefelé együtt kártyázni is, pedig nincs más a hasban csak tea. Lehet strandolni lángos és sör nélkül is, főleg ha a belépőjegy ára is benne van a böjttábor részvételi díjában.

Az ám a kihívás, amikor ott vagy a strandon és látod, hogy mások telezabálják magukat a büfében, te viszont nem teheted meg mert böjtölsz. Azután büszkén veregeted a vállad, amikor látod a telezabáltat aléltan a vízben pislogni. Neki semmi energiája nem maradt mert azt az emésztésre fordítja. Te pedig büszkén uralod a vizet, mint egy cápa.

Üres hassal a meditáció is tisztább és a masszázs is másképpen hat. Nagyon valószínű, hogy ez is befolyásolja a tagokat a böjt lemondásáról. Különös dolog történik ilyenkor veled. Olyan, mintha az érzékszerveid hatósugara meghosszabbodna. A tv előtt ülve nassolva ezt nem tudod megtapasztalni, legfeljebb a karod hosszabbodik meg a nasiért nyúlva.

A tisztító teák hatását sem lehet megkérdőjelezni, mert a tapasztalás az gyorsan, intenzíven és hatékonyan megerősíti benned azt, hogy amit a csomagoláson olvastál, az igaz, ellentétben a patikákban kapható, néhány egyéb készítménnyel.


A léböjt táborban résztvevő emberek mások, mint te. Sok mindenben különböznek tőled. Eltérő az életkoruk, a magasságuk és talán a hajuk színe is. A testsúlyukról ne is beszéljek. Persze mindenki örül annak, hogy egy pár kilót ledob de elsősorban nem az a célja az egésznek. Lehet azért csinálják, mert valamilyen ünnep után vannak, ahol rengeteg stressz és zabálás érte őket. Vagy azért, mert éppen olyan periódusban vannak, amikor egy kissé szeretnének elszakadni a mindennapoktól és lazítani, kitisztulni. Ők már tudják.


Teljesen mindegy, hogy melyik évszakban vagy hónapban van ez az időpont, de a szervezetnek szüksége van rá időnként. Próbáld meg nem kivinni a szemetest egy hónapig vagy tovább a lakásból. Megnézheted. Ha bele tudnál menni a testedbe, ott mit találnál?


Tartósítószer és egyéb méreganyag hegyeket. Miért fájnak az ízületeid, a csontod, a bal lábad? Időjár ás változás lesz? Azért, mert méreganyag raktáros vagy. Tetszik ez az állás? Gyógyszerekkel tömöd magad? Igen, mert tetszik az állás. Biztosan szereted ha kényeztetnek és már alig várod, hogy kivigyék az ágytáladat, megfésüljenek és adjanak enni vagy inni. Ha ez neked kényelmesebb, mint kivinni a kukát...te dolgod.
A weblap azért jött létre ( nagy nehezen ), hogy mások is megtapasztalhassák azt, amit mi. Tervezünk minden hónapban indítani egy tábort max. 12-16 fővel. Ha van kedved eljönni valamikor, jelentkezz a kapcsolat menüpontban és írj egy emailt. Szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése