2009. január 12., hétfő

Böjttábor időpontok

2009 januártól folyamatosan minden hónapban böjttáborokat szervezünk.

2009 január 17 – 23 - ig

A 10. alkalommal megrendezendő böjttábor időpontja: 2009 január 17 – 23, szombattól péntek délig (6 nap, 5 éjszaka).

Ez alkalommal is a családias hangulatot tartjuk szem előtt!

INDULÁS:

Győr környékiek

· közösen autókkal

· 17-én reggel 9-9.30-kor

· Győr Vasútállomás parkoló elől

Nem Győr környékiek

· Találkozó Górban ( térkép )10:30 és 11:00 óra között

Helyszíne: Gór falu ( térkép ), a Vas megyei Bükfürdő szomszédságában,Szombathely felé található.

A gyönyörű kis faluban nemcsak léböjt tábort tartunk, hanem kényelmi szokásainkról is lemondunk kis mértékben média böjtön keresztül. Így háborítatlanul folyhatnak a programjaink és teljes mértékben magunkra, a belső értékeinkre tudunk összpontosítani.

A házban csak mi lakunk, 3-4 ágyas szobák állnak a rendelkezésünkre, több fürdőszoba és toalett.

Takarót kapunk, azonban ágyhuzatról magunknak kell gondoskodnunk. A ház közvetlen szomszédságában található művelődési házban fogjuk a napi jóga és táncfoglalkozásainkat tartani.

Térkép

Gór

Napirend: A programok közül egyik sem kötelező, mindenki a saját kedve és tempója szerint csatlakozhat a közösségi tevékenységekhez. Ez alól kivételt képeznek a fiú résztvevőink, nekik mindenben példát kell mutatni a lányoknak. Laughing

Reggel 7 órakor ébresztőt csengetünk, majd 8 órakor teázással kezdjük a napot. A reggeli teázás után alkalmanként túrázunk, vagy jógázunk a szomszédos közösségi házban (9 órai kezdettel) illetve csütörtökön és pénteken belekóstolunk az indiai tánc világába is. A fiúknak sem kell megijedni, mert férfiak is táncolják ezt a táncot Indiában és sok jóga elemet tartalmaz.

A torna után lehűthetjük magunkat egy jóleső zuhannyal, majd közösen teázunk (11:30 kor) A 12 órakor kezdődő csendszünet után a délutáni teázás veszi kezdetét (15:00 kor), a sétánk vagy a fürdőzések előtt. A teázások lebonyolításában lehetőség van karma jóga, önzetlen szolgálat vállalására.

Koraeste pedig ki-ki kedve szerint csatlakozhat a kreatív műműhelyhez illetve társasozó vagy kártyázó csapathoz. Az alkotó munkákhoz minden alapanyagot biztosítunk, ha van klassz társasjátékod nyugodtan hozd magaddal, pl. scrable, betűtorony, stb.… Az esti foglalkozás előtt és után is teázni fogunk.

Amire szükséged lesz:

 • Polifoam tornaszőnyeg, kis takaró jóga utáni relaxációhoz
 • sportcipő, túracipő,
 • sport felszerelés
 • fürdőruha, papucs
 • extra lepedő a masszírozó ágy használatához és masszázsokhoz
 • ágyruha vagy hálózsák
 • olló
 • társasjátékok
 • meleg, kényelmes holmi (a böjtöléskor előfordul, hogy fázunk)
 • kedvenc relaxációs, vagy meditációs CD
 • olvasnivaló könyv, vagy újság

Amire nem lesz szükséged:

 • Mindennemű étel,
 • ital,
 • cukorka,
 • csokoládé,
 • rágógumi,
 • táplálék-kiegészítő tabletta,
 • vitamintabletta stb.

A részvételi díj: 36.000Ft, ami tartalmazza a szállás díját, napi 1 - 1,5 órás speciális tornát táncot, 2-3 liter/nap gyógyteát Pí - vízből főzve (+ méz), teán kívül Tisztított - vizet korlátlan mennyiségben, masszázságy forgó rendszerű használatát, és 1 alkalommal testmasszázst, talpon keresztüli méregtelenítő gép használatát, büki gyógyfürdő látogatása 3 alkalommal, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményeket, melyek a böjt alatt nélkülözhetetlenek: hashajtók, vérnyomás normalizálók, fertőtlenítők, izomlazítók, savasodás gátlók, krémek valamint az alkotó munkához szükséges alapanyagokat.

Ami fontos a testnek: Reggeli torna – Túrázás:

A bőrön át az izzadással távozó folyadék nagy mennyiségű salakanyagot is magával visz, méregtelenítve szervezetünket. Izzadást több módon érhetünk el: például sportolással, izzasztó teakeverék fogyasztásával, forró borogatással, szaunázással, gőzfürdővel.

Az utóbbiak az izzasztáson kívül kellemes, nyugtató hatással is rendelkeznek, és ne feledkezzünk el arról sem, hogy egy ilyen kúra alkalmával nemcsak a testünket frissítjük fel, hanem a lelkünket is. Szervezetünket edzhetjük váltó fürdővel is, mivel a meleg víz kitágítja a bőr alatti hajszálereket, a hidegvíz pedig összehúzza.

Ezzel nemcsak a vérkeringést serkentjük, hanem az anyagcsere-folyamatokat is. Ellenállóbbakká válunk a környezeti hatásokkal szemben. A tüdőn keresztüli kiválasztás fokozására szintén a testmozgás a legmegfelelőbb módszer, amelynek fontos eleme a megfelelő légzéstechnika elsajátítása.

Szervezetünk oxigénellátását akkor javíthatjuk, ha megtanulunk mélyen, egész tüdőt kitöltően, lassan lélegezni. Ennek gyakorlására legjobb, ha hosszú sétákat iktatunk be a napirendünkbe. A jógának köszönhetően Indiában a légzés tudománnyá vált, egy jógaközmondás szerint pedig:

„Az élet a légzésben rejlik. Ezért aki félig lélegzik, félig is él.”

Sportolás közben pulzusszámunk megemelkedik keringésünk felélénkül, így a szívet és a tüdőt erősítve azok kapacitása megnő. A vér oxigéndúsabbá válik, javítva ezzel a sejtlégzést. Mind a gyors mozgást igénylő sportok (pl.: aerobik), mind pedig a lassabbak (jóga, thai-chi) alkalmasak a szervezetméregtelenítő mechanizmusának előmozdítására, beindítására és a szervezet egyensúlyának beállítására.

Variációk testünk felfrissítésére Reggelenként:

Kezdjük a napot váltófürdővel a zuhany alatt, de hideg vízzel fejezzük be (keringésünk felélénkül általa) tapossunk kádban vádliig érő hideg vízben úgy, hogy minden lépésnél kiemelkedjen a lábfejünk a vízből, majd töröljük szárazra a lábunkat és húzzunk meleg zoknit.

Reggelente 10-15 perces olíva olajos szájöblítés. Napközben tegyünk egy kiadós sétát; mossuk meg az arcunkat hideg vízzel miközben kissé megmasszírozzuk halántékunkat; szaunázzunk; tornázzunk a szabadban vagy nyitott ablaknál; délutánonként pihenjünk, aludjunk egy keveset; igyunk minél több folyadékot (minimum 2 liter). Esténként lefekvés előtt alkalmazzunk meleg vizes, szódabikarbónás lábfürdőt, majd öntsük le lábunkat – térdtől lefelé –hideg vízzel; vegyünk hideg vizes térdfürdőt.

Ami fontos a léleknek:

A böjt ideje alatt nemcsak testünk nyer tisztulást, de gondolataink is letisztulnak, leegyszerűsödnek. Könnyebben tudjuk áttekinteni a cselekedeteinket és a környezetünkben megoldásra váró feladatok, kihívások is átláthatóvá válnak egy böjtkúra után. Felismerhetjük, hogy nem csupán a testünk vagyunk, és az akaratunkat is próbára tehetjük, ami mindenképpen erőt és önbizalmat fog adni a mindennapok pezsgéséhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése